TRABZON / ÇARŞIBAŞI - Yavuzköy İlkokulu

TARİHÇEMİZ

Eski okul

Yavuzköy , Çarşıbaşı ilçesine bağlı 16 km. uzaklıkta geniş arazi yapısına sahip bir köydür. Son nüfus sayımına göre  yaklaşık 2400 kişinin yaşadığı köy ,nüfus bakımından ilçenin en büyük köyüdür.

Yavuzköy'de, eğitim öğretim 38 öğrenci ile 1947 yılında iki katlı ahşap bir binada başlamıştır. 1969 yılında ahşap bina yıkılarak  4 derslikli betonarme yeni bir okul yapılmıştır.

1971 yılında köyümüzde 2.bir ilkokul açılmıştır.

İlkokulları bitiren öğrenciler orta okulu okumak için Çarşıbaşı ilçesine ve komşu ilçelerde okuyordu.

12 Aralık 1977 tarihinde köyümüzde mülkiyeti şahsa ait bir binada ortaokul açılmıştır. Eğitim öğretime 16 öğrenciyle başlamıştır.

1989 yılında köyümüzün Fatih Mahallesinde  , Fatih İlkokulu adıyla 3. Bir okul açılmıştır. Bu okul bugün Yavuzköy Fatih ilk/Ortaokulu olarak eğitim öğretimini sürdürmektedir.

1990 yılında köy merkezine yapılan üç katlı binada eğitim ve öğretime devam eden Ortaokul , 1992 yılında Yavuzköy 1. İlkokulu ile birleşerek  Yavuzköy İlköğretim okulu olarak eğitim öğretimi sürdürmüştür.

1998 yılından itibaren Yavuzköy Yeşiltepe ilkokulu ile Yeniköy İlköğretim Okulunun 2. Kademesi okulumuza taşınması sebebiyle okulumuz taşıma merkezi olmuştur. Köyümüzün iki uzak mahallesindeki öğrencilerde 2002-2003 öğretim yılı başından beri taşıma kapsamına alınmıştır.

2012 yılında yeni eğitim öğretim sistemi ile birlikte Yavuzköy İlköğretim Okulu, Yavuzköy İlkokulu ve Yavuzköy Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 21.12.2015 - Güncelleme: 25.02.2021 17:01 - Görüntülenme: 1700